Зъбни снимки

Зъбни снимки

Орално хирургичната и стоматологична практика на Найденов Дентал в гр. Враца, предлага модерни техники за рентгенови изображения, за по-добро и прецизно ориентиране в денталните и хирургични процедури.

С едно идване до клиниката можете да съчетаете посещение на стоматолог и направата на нужните снимки. Така пестите време и получавате квалифицирана дентална помощ.

Видове зъбни снимки

Най-често се правят 3 вида снимки:

Найденов Дентал разполага с един от малкото СВСТ скенери в северозападна България. Това е още един от начините, по които успяваме да осигурим първокласна дентална грижа във Враца и цялата област.

В някои случаи е небходима 3D рентгенова снимка (Скенер СВСТ) на челюстта или на синусите, които също могат да бъдат засегнати от по-сериозни стоматологични проблеми.

 

Тя се прави тогава, когато пациентът има оплакване от конкретен зъб или денталният специалист прецени, че зъбът може да има скрит проблем. Понякога може да съществува болка без видима причина. Например – кариес под пломба или коронка или кариес, който е на две съседни повърхности.

Друг път пък кариесът, който се вижда на повърхността на зъба, може да се окаже много по-дълбок и да изисква различно лечение.

Сегментната снимка обхваща два до три зъба. Дава цялостно изображение на зъбите, от короната до края на корена, както и на обграждащите го кост и тъкани. С тях се открива както кариеси така и пулпити и периодонтити.

Тя дава цялостен поглед, двуизмерно изображение на цялата устна кухина – зъби, венци, челюст и тъканите около тях. С нея получаваме пълна картина за зъбния ни статус, както и за други заболявания, които могат да възникнат в устната кухина – като кисти например.

Ортопантомографията показва и състоянието и позицията на мъдреците, както и на зародишите на зъби при малките пациенти. Тя е част от правилната кариесна профилактика, особено ако сме предразположени към честа поява на кариеси, и е задължителен елемент при първичен преглед.

Запази час

Loading...