Поставяне на зъбни импланти

zabni-implanti

Какво представляват зъбните импланти?

Зъбните импланти представляват изкуствени корени от титан, които се поставят трайно в костта на долната или горната челюст. По този начин могат да бъдат заместени отделни зъби или зъбни групи посредством неснемаеми мостове или снемаеми протези. Имплантите образуват стабилна и трайна връзка с костната тъкан, имат изключителна биологична поносимост и при добра устна хигиена могат да Ви служат за цял живот. За успешната имплантация важна роля играят функционални и естетически фактори. Тук са необходими дълбоки познания от областта на стоматологията и хирургията. Заедно с модерните диагностични технологии и тридименсионално планиране, те водят до оптимални резултати. Ние разполагаме с академичните познания и дългогодишен опит в областта на имплантологията, натрупани както в решението на многобройни клинични случаи, така и в рамките на клинична изследователска работа.

 

Често задавани Въпроси

Зъбните импланти са титанови винтове, които служат като котви в челюстната кост, за да заменят липсващите зъби. След няколко месеца челюстната кост се остеоинтегрира с импланта, след което в импланта се завинтва опора или „стълб“ и накрая, короната, проектирана да изглежда като естествен зъб, се завинтва или циментира. Зъбните импланти заменят толкова зъби, колкото е необходимо, от един зъб до всички зъби на дъгата.
За разлика от протезите, зъбните импланти не се плъзгат и нямат необходимост от лепилата да останат стабилни. Те функционират като нормални зъби, не само когато се усмихвате, но и когато ядете. Освен това те предотвратяват загубата на кост в челюстта ви, където липсват зъби, и не се увреждат зъбите около зъбния имплант.
Като цяло зъбните импланти имат успеваемост от 97%. Знанията и опитът на вашия зъболекар играят голяма роля в успеха на вашите зъбни импланти.
Цената варира в зависимост от няколко неща: опита на Вашия лекар, броя на зъбите, които трябва да бъдат заменени, и количеството и качеството на съществуващата кост. Понякога е необходимо да се възстанови костта едновременно с поставянето на имплант или няколко месеца преди поставянето на имплантите. Това ще бъде допълнителен разход и може да удължи общото време на лечение. Това ще бъде обсъдено на срещата за консултация.
Почти всеки може да си постави зъбни импланти, въпреки че някои медицински фактори пречат на някои хора да си ги поставят. Запазете си час, за да разберете дали сте добър кандидат за зъбни импланти.
Не. По време на операцията не трябва да има никаква болка. Като цяло повечето имплантни процедури могат да се понасят много добре само с локална анестезия. След операцията дискомфортът ще бъде подобен на този, който се усеща след проста екстракция на зъб. Ще бъдат предписани болкоуспокояващи, заедно с противовъзпалителни лекарства и те трябва да ви осигурят комфорт след операцията.
Възможно е здравната застраховка частична да осигурява покритие за поставянето зъбни импланти. Докато покритието е минимално, инвестицията може да продължи цял живот. Ползите ще бъдат обсъдени на срещата за консултация.
Зъбните импланти трябва да се преглеждат и почистват от обучен зъболекар на всеки 3 до 4 месеца.
Освен периодичните прегледи, правилната дентална хигиена е задължителна. Грижете се за имплантите си по същия начин, както за естествените си зъби – като миете и почиствате два пъти на ден.

Запази час

Loading...